Levočské babie leto oslavuje desiate výročie

08.09.2017 Levoča

Levoča 8. septembra (TASR) – Hudobný festival vážnej hudby Levočské babie leto, ktorý prebieha oddnes do utorka 12. septembra, oslavuje tento rok desiate výročie. Začne sa dnes koncertom Štátneho komorného orchestra zo Žiliny o 19.00 h v priestoroch kongresovej sály v Levoči.

Hudobný program bude pokračovať od soboty do utorka ďalšími siedmimi koncertmi. Vystúpia aj zahraniční hostia. Predstaví sa Viedenské klavírne trio, flautista Carlo Jans z Luxemburska, Zemlinského kvarteto z Prahy, ale aj harfistka Kateřina Englichová. "K dispozícii budú dva voľné koncerty. V sobotu 9. septembra sa v letohrádku Dardanely v Markušovciach uskutoční koncert mladého slovenského huslistu Milana Paľa a jeho manželky Kataríny. V pondelok 11. septembra bude mať v kongresovej sále v Levoči recitál anglický klavirista Jonathan Powell," priblížila organizátorka podujatia Naďa Conway. Hudobný festival v Levoči uzavrie v utorok 12. septembra Viedenské klavírne trio, ktoré zahrá skladby od Josepha Haydna, Roberta Schumanna a Heinricha von Herzogenberga.

Myšlienka založenia festivalu Levočské babie leto vznikla ešte v roku 2004. V historickej časti námestia v Levoči si jeden z meštianskych domov kúpili manželia David a Naďa Conway, ktorá pochádza z Popradu. Rozhodli sa tu zorganizovať hudobný festival vážnej hudby.
 

Vyberte región